Människor kan nu köpa „Bitcoin på varje block“ genom nätverk av stora amerikanska detaljhandlare och 20 000 butiker

Köpare i USA kan nu köpa Bitcoin med kontanter i närbutiker och apotekskedjor.

Mainstream-push är genom ett nätverk av Bitcoin-bankomater, kassa och kiosker som drivs av Boston-baserade Libertyx.

Det innehåller nu 20 000 7-Eleven, CVS och Rite Aid Apotek i hela landet, där konsumenterna kan göra BTC-inköp när du är på språng

Enligt tillkännagivandet möjliggör Libertyx, som lanserade sin första Bitcoin Era ATM 2014, att köpa „Bitcoin på varje block“ hos stora kedjor och mindre köpmän. Konsumenter som laddar ner företagets butikslokalapp kan navigera till närmaste plats för att köpa BTC.

Genom att erbjuda Bitcoin i ett bredare nätverk av vardagsbutiker för mainstream-shoppare bygger företaget kritiska on-ramper för användare som kanske bara är nyfiken på cryptocurrency och letar efter enkel åtkomst i en pålitlig butik.

Säger LibertyX medgrundare Chris Yim

”Bitcoin är en av de mest spännande innovationerna under det senaste decenniet, men antagandet har begränsats av förtroende och tillgänglighet. Vi ville utöka vårt fotavtryck så att vem som helst kan köpa bitcoin på bekanta platser de kör eller promenerar dagligen. Nu är alla bara några mil bort från att äga bitcoin och bli en del av dess globala gemenskap. Att köpa bitcoin är lika enkelt som att skanna en streckkod när du handlar efter livsmedel. ”

LibertyX driver också traditionella bankomater som erbjuder Bitcoin-integration och gör det möjligt för konsumenter att köpa världens ledande cryptocurrency med betalkort.

Lägger till Yim

”Kärnan är bitcoin en global och inkluderande teknik. Alla med mobiltelefon och internetuppkoppling kan lagra, skicka, ta emot och transaktioner med bitcoin. För det ändamålet är LibertyX stolt över att kunna erbjuda 20 000 kontantaccepterande detaljhandelsplatser och 5 000 debiteringsaccepterande uttagsautomater över hela sitt nätverk. Oavsett vilken betalningsinställning du kan, kan du bekvämt köpa bitcoin från en pålitlig lokal butik. ”

Written by