Is het de Kalmte voor de Storm? Bitcoin kan in de ‚Early Innings of a New Bull Market Cycle‘ zijn.

Bitcoin heeft de tweede rode stip op het S2F-model gedrukt, het gevoel dat BTC „elk moment een grote stap kan zetten is voelbaar“. Goud is al aan het genieten van een rally als het boven de $1.800 per ons uitkomt en beweegt naar een nieuwe high gedreven door verschillende factoren.

Bitcoin zit nu al twee maanden vast en handelt zijwaarts.

Ondanks de saaie maanden mei en juni, eindigde ’s werelds toonaangevende cryptocurrency het tweede kwartaal van 2020 met 42% winst dankzij het herstel van de uitverkoop in maart. Ter vergelijking, schommelde de S&P 500 index ongeveer 20%, die van zijn beste tweede trimester sinds zijn verwezenlijking in 1957 afdekt.

In 2020, tot nu toe, is BTC/USD in het groen met 24,85% terwijl het handel drijft op 9.225 dollar.

De volatiliteit in de markt blijft echter op een extreem laag niveau en er is weinig veranderd in de algemene trend als zodanig „het gevoel dat de marktleider op elk moment een grote stap kan zetten is voelbaar“, stelt OKEx in zijn analyse.

Op de daily chart staat het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen echter op het punt om door het voortschrijdend gemiddelde over 60 dagen heen te gaan en een bearish crossover te vormen, wat voor weerstand zal zorgen. Volgens de beurs,

„De markt is al enkele dagen verrassend stil – mogelijk de rust voor de storm.“

Vroege innings van een nieuwe crypto stierenmarktcyclus…
Het goede nieuws is dat de bitcoin weer een rode stip heeft gedrukt op het stock-to-flow model. De rode stip zal echter veranderen en worden vastgesteld op de slotkoers van juli.

Volgens de brief van Pantera Capita van vorige week zet het model de BTC-prijs tegen augustus volgend jaar op 115.000 dollar.

Voor nu, overtreffen altcoins de belangrijke digitale munt en wordt verwacht door de digitale activamanager om dit aan en uit over de ,,rest van 2020″ te blijven doen. Zij verwachten dat de bullmarkt in 2021 zal rijpen en dat altcoins een beduidend groter marktaandeel ten opzichte van bitcoin zullen verwerven.

„Wij geloven dat we ons momenteel in de vroege innings bevinden van een nieuwe cyclus van de crypto-stierenmarkt, die minstens tot medio 2021 zou moeten lopen.

Het zal de „tsunami van het geld“ zijn die de prijs van vaste-kwantitatieve dingen zoals bitcoin, die, volgens Pantera Capital, „onvermijdelijk“ lijkt. De wet van vraag en aanbod zal vanzelf werken als er een biljoen meer papieren dollars op de markt komen.

Bovendien werd bitcoin gecreëerd als reactie op de gelddruk, maar de ongekende gelddruk is deze keer van een grotere omvang.

Ondertussen zijn de detailhandel en de walvissen bezig zich op te stapelen.

Goud is al op weg naar nieuwe hoogtepunten

Goud, aan de andere kant, was al genieten van een rally en bijgevuld met 1.800 dollar per ons. Dit is het beste kwartaal in vier jaar tijd.

De vernietiging van de vraag heeft de Amerikaanse en wereldwijde economieën getroffen en de daaruit voortvloeiende ongekende monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen hier en in het buitenland zijn de belangrijkste drijvende kracht achter de goudprestaties dit jaar„, zei Jeff Klearman, portefeuillemanager bij GraniteShares.

Lage rentetarieven, een heropleving van coronavirusgevallen, onzekerheid over het wereldwijde economische herstel, toegenomen beursvolatiliteit, civiele onrust in de VS, wereldwijde handelswrijving en de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn andere factoren die de vraag naar het edelmetaal als toevluchtsoord stimuleren.

Goldman Sachs zei dat het metaal in de komende 12 maanden tot een recordhoogte van $2.000 per ons kon klimmen.

Written by