Bitcoin: Institutionella investerare kommer att investera massivt i BTC

Raoul Pal säger att institutionella investerare håller på att investera massivt i Bitcoin.

Han tillade att dessa institutioner hade drivit efterfrågan på myntet bortom utbudsnivån

I en nyligen intervju med Bostjan Usenik har Raoul Pal, en stor Bitcoin-investerare och grundare av Real Vision, sagt att fler institutionella investerare nu är redo att köpa den ledande kryptotillgången.

Pal noterade att varje institution han har talat med hade visat en beredskap för att köpa Bitcoin. Han tillade att godkännandet av en BTC- ETF också skulle gå långt för att förändra hur branschen fungerar.

Enligt Pal är Bitcoin en tillgång som aldrig har sett tidigare i finansbranschens historia. Och under de senaste fem till tio åren har myntet visat att det är en av de bästa tillgångarna.

Real-Vision-grundaren sade vidare att „institutionerna ännu inte har kommit helt in i kryptovärlden.“ Han tror att när de så småningom gör det kommer det att bli massivt för den snabba tillgången.

Institutionella investerare i Bitcoin driver efterfrågan bortom utbudsnivån

Raoul Pal berättade också för Bostjan att efterfrågan på Bitcoin från institutioner som PayPal, CashApp, Grayscale och andra för närvarande inte tillgodoses av tillgångens nuvarande leveransnivå.

Den tidigare fondförvaltaren på Goldman Sachs säger att dessa institutioner slingrar sina mynt eftersom de också förväntar sig att tillgångens pris fortsätter att stiga. Detta har lett till nästan ingen leverans av myntet; istället fortsätter kraven på det att öka.

PayPal tillät nyligen sina användare i USA att kunna köpa Bitcoin via sin plattform. Grayscale, å andra sidan, har en av de största trusten av BTC. Företaget innehar för närvarande över 10 miljarder dollar av den digitala tillgången.

Institutioner som MicroStrategy, Mass Mutual Insurance Company och andra innehar också tusentals kryptotillgångar.

Written by